30.12.12

INKARCERACIJA

Izgleda da istina o inkarnaciji počinje polako ali sigurno isplivavati na površinu iz sve više izvora...

http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=4193

[...]
Kada umrete, oni se nacrtaju oko vas i stvore iluziju stvarnosti realistične koliko i ova u kojoj se nalazite sada, i pokušaju vas smotati na brzaka. Prići će vam na koji god način potrebno, bazirano na analizi i proceni vašeg uma, vaš um će biti kao hard disk na kompjuteru. Oni imaju pristup svemu što se na njemu nalazi, trenutno, i stvaraju odgovarajuću iluziju i odgovarajuće izgovore za vaša iskustva.

Ili "učite vaše lekcije" a vaša duša "evoluira" tako da se morate reinkarnirati ponovo da bi ste "rasli" - Sranje.

Ili "Zgrešio si, i ja ti sudim, ja sam Isus a ti ili možeš u Pakao, ili se reinkarnirati i "naučiti svoju lekciju." - Sranje.

Ili vam jednostavno odmah kreiraju iskustvo slično paklu koje im - "zakon ugovora" dozvoljava da vas muče jer vi smatrate da vas Bog osuđuje.

Rade sva sranja kroz vas, iskrive vas, korumpiraju vas, pervertiraju vas...vašeg "lika", u suštini, navuku sve druge "likove" da vas mrze (ako je moguće), a zatim - iskoriste ono što su učinili vama, i kroz vas - PROTIV VAS!

I svakim novim životom vam lome volju, sve dok konačno ne prepustite sebe ovoj rak-svesnosti, koja vas onda absorbuje za sebe. Zašto to funkcioniše?

[...]
Ljudi kažu "Stare duše su veoma mudre."

Ne, prava istina je da su stare duše ovde veoma dugo, i da je njihova volja lomljena kroz mnogo života. Tako da su stare duše oni koji samo prate sistem, i izgubili su ogroman deo sposobnosti da uvide Istinu. Zato samo prate sistem - jer kada ih Sotona jednom postavi na bicikl - zna da će oni pasti. Bude sretan - "da, prođi kroz sistem, radi štagod - svejedno nećeš biti sposoban istrpeti lažni sud ili kakvu god ti stvarnost skrpimo nakon tvoje smrti" - zna to.

[ Jonathan Adampants ]


Zaboravljeni tekst sa GT kanala: (staviću tu da se ne izgubi, jer video je izgubljen, a bogami i njegov autor)


DJELOMIČAN prevod videa pod imenom "Dajte da to pojasnim za Vas"

[0:46] ~
~ svaki put kad smo inkarnirani ovdje PRISILJENI smo da opravdavamo patnje koje nam se dešavaju, a također je učinjeno i to da zaboravimo ono što je bilo u prethodnim inkarnacijama.
To je očito jedna ZLA osobina {/manipulacija} koja SPREČAVA SVJESNOST; da, upravo to je ono čemu služi onesposobljavanje memorije ...
... ne biste bili to što jeste da se možete sjetiti tko ste zapravo ...

Rastakanje memorije stavljanjem nas u ove deformirane oblike ljudskih tijela je nešto što moramo nadvladavati život za životom ... to čini da buđenje i osvještavanje unutrašnje istine predstavlja težak proces u svakom životu. Ali, kako bismo ispunili taj proces, moramo napraviti neke stvari ...
Moramo priznati istinu da je Zlo stvarno i u suprotnosti je sa Nama na fundamentalnom nivou.
Nije dovoljno da ga samo vidimo {Zlo} kao simptom u međuodnosima ovdje i ondje, ili kao preovladavajuće u raznim okolnostima...
Moramo razumjeti da ono {Zlo} ima svoju esenciju, svoju {Zlu} volju i samosvjestan Um na fundamentalnom nivou.

Ako vjerujete priči koju vam "pričaju" vaša fizička osjetila, Vaše fizičko tijelo i onome što vam prezentira fizički Svijet, onda ste budala - ALI ovo je jedino istinito AKO posjedujete unutrašnju mudrost koja se može probuditi {osvijestiti} i vidjeti KROZ to, kroz te iluzije.
AKO to ne možete, onda ste budala, ali PRIRODNA budala. Stvarna je tragedija, da ako se ne možete probuditi u istinu, da ste onda budala-koja-slijedi-budale i onda Vas ni Bog ne može spasiti.

Tako je, ... Vi ste u velikoj mjeri odgovorni za to, da li ćete se ili nećete probuditi u istinu, čak iako je Bog stavio istinu u Vas praveći Vas od svoje supstance.

I, usput, da kažem svima kojima ovo ne zvuči kao istina - SMATRAJTE SE NEPOZVANIMA DA SLUŠATE DALJE, jer u čitavoj ovoj stvari vi ste nebitni, biti ćete leminzi do kraja svojeg postojanja, (kao što ste uvijek i bili, pretpostavljajući da ovo nije vaše prvo i jedino postojanje), u kojem ste ništa drugo do li ALATI ZLA koje se bori protiv Istinskih Bića, i, duboko iznutra vi to znate; dakle vratite se svojim šablonama koje su ionako besmislene u Velikoj Šemi Stvari. U osnovi, vi predstavljate samo cigle u zidu, i kao takvi niste pozvani.

Za one koji imaju uši da čuju i oči da vide, molim Vas da ostanete koliko možete, jer ono što Vam govorim daje Vam priliku da "se uštimate" u Veliku Istinu unutar sebe.
Neću Vam dogmatizirati, indoktrinirati, propovijedati, čak niti podučavati.
Ja Vam govorim ono što znam, a Vi kako hoćete.
Ako Vam pomogne da se probudite u nešto dobro, u ono što Vam treba, onda OK.

Ako pak ZLO preuzme ovaj mali dio od sveukupne realnosti, u kojem će za izvjesno vrijeme polučiti uspjeh, ne može se izbjeći činjenica da treba sakriti istinu od svojih sljedbenika.
Uostalom da nema istine, ne bi bilo ni laži. NE i obratno! Da nema laži - bilo bi mnogo istina. Istina ne treba laž da bi postojala. Svjetlo ne treba sjenu. Sjena treba svjetlost i neki objekat između. Paraziti trebaju domaćina. Domaćin ne treba parazite. Usput, to je vrlo čudan termin, zvati žrtve parazita "domaćinom". To je kao kad bi parazite nazivali gostima. Umjesto toga, zašto ne bismo radije govorili da postoje paraziti i žrtve.
To je činjenica, i može se vidjeti po cijelom svijetu.

I, ako ne možete osjetiti bol znajući sve to, onda znači da svoje postojanje smatrate "tako super", "ide vam tako dobro" čak i unatoč svog tog brzorastućeg zla... ONDA STE POPUŠILI. I zapravo nećete se izvući kada ovaj Svijet bude uništen. I MENI JE DRAGO ZBOG TOGA.

Ako pak u dubini srca i duše osjećate tu bol i patnju i DRENIRANJE ENERGIJE, a da zapravo i niste sigurni zašto, i u nekom smislu osjećate da je Svijet protiv Vas i to na načine koje možete i koje ne možete vidjeti, onda i  bez obzira koje ste rase ili religije, spola, nacionalnosti, kako sebe doživljavate - onda ste možda Vi baš onaj koji treba poslušati ovu poruku.

Jer .. vaše će tijelo biti uništeno ... bilo je uništeno mnogo puta .. ovo nije prvi puta da imate tijelo .. ALI OVO JE ZADNJI PUT DA IMATE TIJELO.
Nakon što se ovo tijelo uništi, AKO ste Istinsko Biće, biti ćete oslobođeni odavde.
Ako niste, ako zakažete u spoznaji istine unutar sebe, vjerojatno ćete uletjeti u novo tijelo, možda životinjsko, prije no što ovaj kratki ostatak vremena istekne za ovaj cijeli fizički univerzum .. i kada će biti kompletno demoliran i transmutiran u čistu energiju. Do tada će sva svijest biti istrebljena iz njega.

Zlo predstavlja mod svijesti koja ne može opstati bez žrtava iz kojih crpi energiju. To je njegova istinska priroda, i zbog toga ga zovemo Zlo.
Žrtva je uvijek dobro biće, koje Zlo drenira.
Vrijeme da ovo shvatite i to shvaćanje upotrijebite je vrlo kratko.
To je fer, jer koliko god to vrijeme bilo kratko, imali ste nebrojene živote prije ... pa ako to nije dovoljno vremena za buđenje onda ...

Da vidimo ... {slijedi ironično nabrajanje koje ću sažeti}... ujutro se budite kako biste išli na posao i učestvovali u svakodnevnim aktivnostima {gadarijama i dreniranjima}, zabrinuti ste radi debljine novčanika, morate otplatiti hipoteku, obaveze izvršenja rokova, ~ ... ONDA ste zapravo izabrali stranu, proglasili svoju SVRSTANOST ... i kada vrijeme dođe da prigrlite svoju vjeru, ne cmizdrite, jer znate što će Gospod reći? Reći će da vas ne poznaje.

Rekao sam tko ima uši da čuje i oči da vidi... to je istina za Istinska Bića, radite sa Njome što hoćete. Ja se ne mislim sa Vama raspravljati oko toga, niti ću vam elaborirati objašnjenje. JER, ISKRENO, JOŠ NISAM NAŠAO NEKOGA DA TA OBJAŠNJENJA RAZUMIJE.
Pa čaki kad bi se tako netko i našao, sama objašnjenja nisu dovoljna, treba to duboko i meditativno razumjeti ...



***
Moja preporuke za video sa istog ("GT") kanala:
Protiv New Age Štakora { Against New Age Rats (Gardner, Dreier, Snordelhans, et.al.) }

P.S. ( dodano 2021.g.)
Autor (Afshin Nejat)  je vjerojatno uništen. Ako jest, i bolje nego da je dočekao ovo šta se danas dešava.